Farsang

feb 9th, 2018 | By | Category: Beszámolók

A farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül. A kereszténység előtti időkből származó farsangi mulatságokat az „erkölcsös” 16. és 17. században nem eredete, hanem bujaságot szimbolizáló szokásai miatt tiltották.

A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyó keddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karneválokat (riói karnevál, velencei karnevál), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást.

Forrás: wikipedia

Ezen neves eseményhez kapcsolódóan, iskolánkban is megrendeztük a farsangi bált. Iskolánk diákjai egyéni vagy néhány fős műsorszámokkal készültek és szebbnél szebb jelmezekkel tették igazán látványossá az estét.

Szülők és diákok egyaránt remekül érezték magukat!

A fotókat Mráz Katalin tanítónő készítette.

ALBUM

További képeket várunk az attila.bereczky@gmail.com e-mail címre.

Leave a Comment