Együttműködési megállapodás aláírása MOME-Zugligeti Általános Iskola

jan 5th, 2018 | By | Category: Beszámolók

2017. januárjában kezdődött az együttműködés a MOME és a Zugligeti iskola között a STEAM módszer bevezetésével. Az azóta is nagyon népszerű program lényege, hogy a tárgyalkotáson és a vizuális nevelésen keresztül a tantárgyak érthetőbbé és élményszerűbbé tehetők a gyermekek számára.

A két intézmény sikeresen pályázott a Primary and secondary school program +MOME címmel a GE Additive Technology pályázati kiíráson, amelyen 2 db 3D nyomtatót nyertünk.

Az eszközök a háromdimenziós tárgyakat vékony rétegek egymásra illesztésével képesek megalkotni, szemben a hagyományos megmunkálással, melynek során egy nagyobb nyers darabból választják le a felesleges anyagot és a megmaradó rész lesz a kész termék.

Az elnyert nyomtatók a Zugligeti Iskola tulajdonában vannak, de fizikailag a MOME épületében  megtalálhatók. Az egyetemen tartott foglalkozások keretében ismerkedhetnek meg a Zugligeti Iskola tanulói az eszközökkel.

Az erről szóló együttműködési szerződés aláírására a Zugligeti Iskolában került sor.

A MOME részéről Dr.  Barcza Dániel stratégiai rektorhelyettes és az Iskola igazgatója Dr. Bernyák Adrienn írták alá a megállapodást.

Az eseményen részt vett Pokorni Zoltán polgármester, Lipóczki Ákos tanszékvezető, Marton Éva a GE Családbarát programjának vezetője, és Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató.

A tervek szerint a 2018/2019-es tanévtől a Zugligeti Iskola új épületében a MOME egy alkotóműhellyel helyet kap.

Fotók

Leave a Comment