Tájfutás Zugligetben

jún 3rd, 2017 | By | Category: Beszámolók

Tájfutás Világnapja Zugligetben

Tavaly óta rendezik meg a Tájfutás Világnapját, aminek fő célja, hogy minél több fiatallal ismertessék meg ezt az érdekes és fiatal sportágat. Idén ez a sportági ünnep május 24-ére esett.

Ennek keretében egy lelkes szülő Iván László  és lánya, aki tavaly még zugligeti diák volt Iván Eszter szervezésében a Hegyvidék SE MOM tájfutószakosztálya látogatott el iskolánkba, és tartott az alsósoknak bemutató versenyt a tornaórák keretében. A sportág teljes neve tájékozódó futás, ennek megfelelően nem egy kijelölt pályán kellett a gyerekeknek futniuk, hanem bizonyos sorrendet tartva kellett megkeresniük az ellenőrző pontokat egymás után, ami a fizikai mellett komoly szellemi kihívást is jelent.

TÉRKÉP

A gyerekek óriási lelkesedéssel és nagy élvezettel vetették bele magukat a játékos megmérettetésbe. Sokan többször is lefutották a pályákat. Sőt akadt, aki órák után a térképek alapján a már beszedett pályákon is “gyűjtötte” a pontokat.

A végén minden résztvevő emléklapot kapott.

A nagy sikerre való tekintettel a jövőben is tervezünk majd hasonló ismerkedést a sportággal az iskola keretein belül. Aki pedig még ennél is jobban szeretne megismerkedni a tájfutással, azokat szeretettel várják a MOM-os tájfutók. (Az edzésekről a mom-o.hu honlapon lehet tájékozódni.)

Leave a Comment